KRIISEJÄ JA KOKEMUKSIA

Jo monena iltana ennen nukahtamista mulla on pää täynnä asioita sen suhteen mistä haluaisin kirjoittaa ja mitä juttuja jakaa. Tämä kuitenkin tapahtuu yleensä juuri ennen nukahtamista joten en enää halua nousta tallentamaan ajatuksiani ylös. Tästä syystä nämä ajatukset ovatkin suht hämyisiä ja sitten kirjoittaessa lyö jo pää tyhjää. Kirjoittamisen suhteen ajattelen kahdella tapaa – omaan vahvat mielipiteet ja sanon ne usein ääneen mutta vanhemmiten olen alkanut monissa tilanteissa ”luovuttamaan”. En enää nykyään jaksa alkaa vääntää erinäisistä mielipideasioista tai ajatuksista kovin pitkään, varsinkaan jos keskustelu tapahtuu ihmisen kanssa joka saa oman mielen huonommaksi. Tällöin luovutan mielelläni ensin ja pidän ajatukseni itselläni. Ajattelen näin siis myös blogia kohtaan, että ”jaksanko” alkaa kirjoittamaan aiheesta joka aiheuttaisi isompaa kohua.

Nyt eletään pikkujouluaikaa ja hieman tavallista enemmän on tullut käytyä ulkona yöelämässä. Jätin alkoholin kesällä 2015 ajattelematta sen pidemmälle enkä sitten olekaan kaivannut alkoholia sen jälkeen. Vuosi 2015 oli henkisesti sekä fyysisesti raskas. Tapahtui paljon huonoja juttuja, vietin aikaa väärässä seurassa ja elin pitkään tiedottomana siitä mikä sairaus minuun on puhjennut. Lopuksi aloin menettää yöunia sekä saamaan hyperventilaatio-oireita. Ihminen on siinä mielessä outo, että vaikka tajuaisi olevansa todella pohjalla, sitä ei osaa hakea apua kovin helposti ja jaksaa silti toivoa parempaa huomista. Valoa tunnelin päähän antoi lopulta yksityinen lääkäri ja selvisi krooninen suolistosairaus. Kun asia kerrallaan alkoi selvitä, päätin tehdä elämästäni mahdollisimman hyvää. Olin elänyt niin pahassa stressissä että tiesin sen tehneen pahaa kaikella tasolla. Alku oli takkuinen tietenkin mutta päivä päivältä alkoi fiilikset kirkastua. Halusin jättää alkoholin koska se pahensi vain fiiliksiäni ja mietin miksi haluaisin käyttää jotain mistä ei aiheudu mitään positiivista. Tuota päätöstä en ole katunut mutta en myöskään ole tehnyt päätöstä sen suhteen että aionko olla lopunikääni alkoholiton. Näillä mennään siis niin kauan kuin tuntuu hyvältä. Kuntosali on mulle parasta lääkettä ja edelleen aamuisin salilla jaksan pohtia miten hyvä fiilis siitä tulee. Kaiken kokemani jälkeen en aio hajottaa itseäni uudestaan niin pohjalle tai ainakin yritän välttää sen kaikin keinoin. Kaikkeahan kun täällä ei voi ennustaa mutta omaa elämäänsä voi ohjata paljonkin.

Ulkona selvinpäin pyöriminen ei siis tuota minulle minkäänlaisia ongelmia enkä paasaa muiden alkoholin käytöstä. Kuitenkin taas viikonloppuna sain jopa naurunpurskahduksia vastaukseksi siitä että tosiaan join pelkkää batterya. Tämä on omasta mielestäni todella surullista ja kertoo aina enemmän vastapuolesta ja siitä miten hän on luultavasti niin heikko, ettei uskalla viettää iltaansa ilman rohkaisevaa. On myös outoa miten asia on edes niin hämmentävää jollekkin. Yhtä outoa minusta olisi ihmetellä humalaisia ja että ”juotteko te oikeesti tän kaiken yhden illan aikana?”. Meitä tosiaan on moneen ja itse olen tyytyväinen että olen löytänyt juurikin tämän elämäntyylin. Ihmisten pitäisi enemmän miettiä elämää juurikin siltä kantilta että mitkä tuottaa sitä hyvää fiilistä ja mitkä huonoa. Onko asioita joita voit muuttaa tai vaihtaa? Jos on, se kannattaa tehdä.

Iloisiin juttuihin palatakseni – nyt voit tilata Fitverstaan jumppapusseja myös pinkkinä! Hintaa näillä on 10e ja värivaihtoehtoja löytyy tosiaan valkoisena sekä pinkkinä. 🙂 Tilauksen voi tehdä Fitverstaan nettisivujen kautta www.fitverstas.com/tilaa josta löytyy ”jumppapussit” valikko. 🙂

 

Yhteistyössä Fitverstas

 

 

Kommentit

kommenttia