Kohti parempaa joulua

Huomenna on jouluaatto vaikka sitä ei yhtään uskoisi – mitä vanhemmaksi tulee, sitä tavallisemmalta päivältä jouluaatto tuntuu minusta. Tavallaan on ihanaa kun kaupunkien vilske hiljentyy yhdeksi päiväksi, vaikka sitä ennen ehtii nauttia jouluruuhkista joissa jokaisen hermot ovat koetuksella.

Jo joitakin vuosia sitten lakkasin viettämästä jouluaattoa mitenkään koska olin menettänyt uskoni siihen, ettei kukaan alottaisi riitaa. Pelasin siis varman päälle monet joulut ja halusin olla aaton yksin. Minulle se on kuin tavallinen päivä muiden joukossa jolloin pääsee esimerkiksi treenaamaan rauhassa. Huomenna asiaan tulee poikkeus sillä vietämme aaton poikaystäväni äidin luona. Sitä seuraavat pyhät kierrämme molemmilla vanhemmillani syömässä joten ruokailut sekä ähky pariksi päiväksi on taattu. Joulun pyhinä pidän siitä että koko iso perheemme kokoontuu mahdollisuuksien mukaan samoihin paikkoihin syömään ja viettämään aikaa. Meitä on paljon ja yleensä vilske ja meno sen mukaista.

Mun ehdoton henkilökohtainen lemppariherkku joulussa on joulutortut. Parhaimpia ovat ne jääkaapissa yön yli olleet tortut jotka voi syödä kylminä – samaistuuko joku muukin? Ha! Myös suklaata – erityisesti konvehteja, on saatava vaikka nykyisin niitä löytyy jo irtokarkkikaupoistakin jolloin kukkakonvehdit päätyvät pussiin useammin kuin jouluna. Mitkä on sun joulun ihan-pakko-saada -herkkuja??

Somesta löydät mut:

instagramissa suvivarjonen & suvivarjonenphotography

snapchatissa konnakoo

Kommentit

kommenttia